Kažu da sa godinama postajemo pametniji, iskusniji, bolji. Ja od kako je krenuo novi serijal Seks i grad imam utisak da su glavne junakinje nekako nazadovale. Sve što je bilo loše je sada još upadljivije a umesto sigurnosti, godine su donele nesigurnost. ali hajde da krenemo po redu i od Mirande koju sam iskritikovala nakon prve epizode

Nakon što je Šarlot otkrila da ona i Stiv nisu imali seks godinama, Miranda je zajedno sa Keri i Šarlot otišla na snimanje stand up emisije Če Dijaz za Netflix. Če priča o izlasku pred svoju porodicu, otkrivanju i hrabrom prihvatanju promena, a to kao da je pokrenulo nešto u Mirandi. Odlučila je da ostane na after party-ju nakon što su Keri i Šarlot otišle, i tamo je imala napet susret sa Če kojoj je rekla da je spremna da i sama prihvati promenu… pre nego što je Če zavodljivo ispucala dim trave u Mirandina usta. Pitam se i dalje da li mi je bilo smešno, čudno ili nešto treće. I cela priča ovde pomalo podseća na onaj izlazak Mirande posle porođaja kada je uspela da uđe u svoje skinny farmerke, samo je trava sada drugačije konzumirana. Ista mimika samo je boja kose drugačija. I tek tako, sa 50 godina je shvatila da je možda muškarci ne privlače… Ili je to do Če? 

Miranda je po nekima uvek bila čudna po pitanju seksa i odnosa sa muškarcima. Setite se samo filma i Meksiko scene sa dlakama. Ali, kako dođeš do pedesete a da se ni ne zapitaš postoji li problem u tvom izboru? To onda pokreće pitanja o tome kako bi devojke reagovale, da li bi i tada bila deo grupe na isti način, kako da do sada nijednom nije pokazala slično ponašanje? Da li otvoreno i konstantno nametanje nekih tema u poslednje vreme može da vas natera da se zapitate ko ste? Ponavljam, mnogo me nervira toliko potenciranje svih aktuelnih tema u ovoj seriji i pitam se da li je stvarno tako problematično iznositi svoje mišljenje u Americi. 

Miranda je definitivno osoba koja se oseća sputano svojim načinom života i sigurno ćemo videti dosta promena kod nje. U kom pravcu će to ići, videćemo. 

Šarlot me iskreno ove tri epizode užasno nervira. Ako je ranije bila folirant po pitanju toga ko je i šta je, sada je još gora. Tolika želja da budeš neko ko će da zadovoljni određene norme kako bi upao i neka društva i započeo neka nazovimo to prijateljstva mi je nejasna. Inače, posle toliko godina prijateljstva sa gej populacijom, odjednom je šokirana i nema pojma kako da se ponaša kada njena ćerka počne da sumnja u svoju seksualnost i to da li je ili nije devojčica. Šta je, to je, tvoja je.

I opet je Če ta koja pokreće i Šarlot na razmišljanje. Ona između smeha i reakcija na njen nastup vodi mentalne beleške o tome kako se poruka odnosi na njen život. Rouz, njena najmlađa, upravo je priznala da se ne oseća uvek kao devojčica. Šarlot u početku nije sasvim sigurna koliko ozbiljno da ovo shvati, kao ni njen najbolji prijatelj Entoni, koji joj u suštini govori da to ignoriše. Ali tokom Čeove emisije, atmosfera prihvatanja i samoljublja koja pulsira kroz gomilu podstiče Šarlot da sledi svoje instinkte i obezbedi da Rouz oseća podršku. Ona zove Rouz nakon nastupa samo da kaže „Volim te“. Kao tipična tinejdžerka, Rouz samo želi da se vrati igranju Mario Karta. Inače, Keri je jedina kojoj je ovaj nastup samo odmor od svega i ništa više od toga. Njena briga u ovoj epizodi ima ime – Nataša! 

Na početku epizode, tokom čitanja testamenta, Keri saznaje da je njen pokojni muž ostavio milionče Nataši, svojoj bivšoj ženi. Keri ne može a da se ne zapita zašto. I to postaje njena opsesija. Prevrtanje stvari po stanu, preturanje po džepovima njegovih odela, okretanje brojeva koje je pronašla da bi shvatila da zove sopstveni stan, slanje poruka preko društvenih mreža Nataši, sve do odlaska na njen posao da bi pitala ZAŠTO.

Nataša mi je od samog starta bila cool lik. Žena zaljubljena u pogrešnog čoveka koji voli drugu ali sa dosta ponosa koji i dalje ima. Scena u kojoj je trio fantastikus špijunira dok dolaži na posao i njihov šok kada vide da ima ravnu obuću mi je smešno. Hallo… žene… ako je korona nešto donela, donela je ravnu obuću, sviđalo vam se to ili ne. Do korone nisam skidala štikle, sada ne izlazim iz patika. A ista sam osoba. Scena u kojoj njih dve razgovaraju mi je dobra i videćete koliko je Nataša ostala povređena ali dostojanstvena.

Ali hajde da se još malo pozabavim sa ludilom u koje je Keri upala. Ona i Big su uvek imali taj odnos u kojem je on nju povređivao i terao da se oseća nesigurno. I testament je samo otvorio Pandorinu kutiju koja je sve to vratila nazad. Saznali smo i da je Big imao psa, ali ne i kada je to bilo. I videli smo dokle ide paranoja nesigurne žene, naročito kada muškarac nije u stanju da se brani ili odgovori. Mene je sve ovo podsetilo na jedan lični doživljaj kada je meni bliska osoba saznala tajnu vezanu za mrtvog supruga (iako sam ja ubeđena da je u pitanju trač) i onda toliko toga dodala u svojoj glavi da mu više ni na groblje ne ide. Sva sreća, Keri je stala na vreme.

Oživljavanje starih likova u ovom novom svetu nije bilo lako i to se vidi. Postoje neke moderne greške koje likovi prave, ali, možda, to je samo nijansirani način da pokažete koliko je teško biti u 50-im u svetu koji više ne možete da prepoznate kako se promenio od vaših 30-ih, zar ne? Postoji definitivno nada posle treće epizode da će ova serija evoluirati u nešto bolje, a gledanje treće epizode ​​će vam reći i zašto.

Comments

comments