Willie Garson, koji je glumio Kerinog fantastičnog najboljeg prijatelja Stanforda Blača ponovio je ulogu u „I samo tako…“. Ljubitelji serije znaju da je preminuo u septembru, dok je snimanje nastavka još uvek bilo u toku. Videli smo Stenforda u prve tri epizode, ali u ovoj epizodi 4, on je već bio odsutan i ostavio je pismo Keri sa objašnjenjem da se seli u Tokio da bi otišao na turneju sa tinejdžerskom TikTok zvezdom kojoj je menadžer. Takođe je rekao svom mužu Entoniju da želi razvod. I tu se priča završava. Prvobitno je „trebalo da bude u svih 10 epizoda .” Što se tiče Stanforda koji se preselio u Tokio, „morali smo da stavimoobjašnjenje da bismo objasnili njegovo odsustvo“, objašnjava vođa serije Michael Patrick King. „Zato sam pokušao da napravim najlakši tanak led preko kojeg bih samo mogao da klizam.” Stenford koji radi kao menadžer talenata za zvezde TikTok-a „već je bio tako spomenut u priči“, dodaje on. “Upravo smo ga naterali da ode u Japan.” Garson je bio spreman i voljan da snimi još epizoda And Just Like That…, napominje pisac Džuli Rotenberg, ali je njegovosve lošije zdravstveno stanje to učinilo nemogućim: „Mislili smo da ćemo možda imati više vremena, a nismo, a to je definicija stvarnosti koja ometa planove. Znam da je poželeo da može da završi više posla, a bilo je tako agresivno i tako brzo.” King otkriva da je „postojala prelepa poslednja scena između Keri i Stenforda za koju se nije dovoljno dobro osećao.

Šarlot očajnički želi da transformiše LTV od mame prijateljice u pravog prijatelj. Ali Šarlot pada na pamet da će na večeri koju će ugostiti, LTV i njen muž, Herbert (Kristofer Džekson), biti jedini Crnci koji će prisustvovati. Večera će biti “very vanilla”, kakav izraz.  Užasnuta što će izgledati kao da ona i Hari nemaju crne prijatelje, ona sebi postavlja za zadatak da pozove barem još jednog obojenog prijatelja i tu nema nikakvih granica. 

Baš kada je zagrizla druga mama iz škole, koju inače ne podnosi, LTV se naglo povlači i otkazuje večeru. Ali, ona i Hari i dalje prisustvuju Herbertovoj rođendanskoj zabavi u njihovoj kući, i na neki način, oni su jedini beli par tamo. Šarlot je došla pripremljena, što je meni užasno izveštačeno, i dodatno je nametnula sebi i Hariju učenje o savremenim crnim autorima. Sve je uzalud, međutim, kada Šarlot uđe i odmah pomeša jednog od gostiju LTV-a za drugu Crnkinju koju oboje poznaju. Stereotip, zar ne? Kao i odnos mame koja voli svog sina i proziva snaju pred svima zbog trošenja para gde dolazi do izražaja ona prava Šarlot i njeno znanje o umetnosti. Iznošenjem vrednosti slika i činjenica o tome koliko su vredne i bitne, ona brani prijateljicu i dokazuje ono o čemu stalno govorim. Budite to što jeste jer svaka priprema za razgovor za posao, frajera koji vam se sviđa ili večeru na kojoj želite da oduševite nije iskrena jer ćete u nekom momentu morati da budete VI i pokažete svoju pravu ličnost.  

Miranda se povezuje sa svojom učiteljicom prava kroz priče o majčinstvu. I tu je nemilosrdno iskrena sa činjenicama koje nekada same sebi ne priznajemo kada su u pitanju naša deca. A znamo i same da nije sve tako idealno sa njima i da treba mnogo strpljenja da na tom putu odgajanja ne izgubimo same sebe. Deca jesu bogatstvo ali su i velika briga i obaveza.

Keri se vraća u svoj stan i odlučuje da proda stan u kome je živela sa Zverkom. I po prvi put od kako je krenuo nastavak ona je nekako svoja sa kreacijama koje nosi. A psihički, mislim da i dalje nije svesna svog bola sve do negde pred kraj epizode kada napokon pokazuje da je ljudsko biće. Prodaja stana donosi i novi lik po imenu Seema Patel. Sima je agent za prodaju nekretnina i ona će za tren oka obojiti stan u omraženu bež i ukolniti svaki trag Zverke, pa i sliku koja je stajala pored kreveta. 

I baš ta scena u kojoj ona kaže Keri da će promeniti staklo i da nije neki problem izaziva ono što se krije u Keri. Ona puca i govori o tome kako neće biti isto jer su na staklu bili njegovi otisci. Napokon emocija!!!

Ta ista scena je jaka i zbog odgovora koji joj Sima daje a odnosi se na scenu koja mi je zasmetala. U pitanju je ispijanje pića u kafiću i razgovor o tome kako je Sima i dalje u potrazi za onim pravim i kako veruje u ljubav. Keri joj dosta ošto, sebično i nadmeno komentariše da je dobro da se još uvek trudi i posle toliko godina. Hej Keri, jesi zaboravila šta si ti prošla dok nisi pripitomila Zverku??  Sima joj se iskreno izvinjava i objašnjava da nekada kažemo stvari koje povrede druge ne zato što smo sebični već jednostavno ljudi. i Sima mi je jako simpatična!

I za kraj… Serija je i dalje čudna. Mnogo je toga prenaglašeno i nerazumljivo. Ne želim da verujem da je sudbina žena od 50 i više da piju, preispituju se, budu iskompleksirane i broje sede. I ne želim da verujem da će Zverka ostati da čami u kutiji na vrhu police sa cipelama u Kerinom starom stanu.

Ako i peta epizoda bude ovako čudna, pitam se da li ću nastaviti da je gledam. Nekada sam u svakoj od njih videla nešto što me je podsetilo na mene, sada ih gledam i nadam se da ne podsećam na njih.

Comments

comments