BS je zvanični poručio Clarice, produkciju nastavka The Silence Of the Lambs, u vidu serije.

Deadline navodi da u seriji Clarice, koja je prethodno najavljena da kreće sa pripremama od Januara, glavnu ulogu nosi Rebecca Breeds (Pretty Little Liars, The Originals). Ona je FBI agent Clarice Starling a priča se odigrava nakon događaja koji su opisani u noveli Thomas Harris-a, The Silence Of the Lambs (Kad jaganjci utihnu).

Clarice će se dešavati 1993, godinu dana nakon događaja u The Silence of the Lambs. Serija govori o neispričanoj priči o ličnosti Clarice Starling, njenom povratku na teren kako bi jurila serijske ubice i seksualne predatore ali i dok balansira u političkom svetu u Washington, D.C.

Serija nije zasnovana na knjizi i nastavku, Hannibal, koji je takođe imao bioskopsku priču ali tu je i treća sezona na NBC serije Hannibal – koja preuzima elemente knjiga Red Dragon, Hannibal, i Hannibal Rising, ali ne i Lambs zbog problema sa pravima.

Problemi sa pravima su jedan od razloga zbog čega možda Clarice neće moći da koristi lik Hannibal Lectera, ili bilo koju drugu verziju iz novela.

Ekipu serije Clarice čine i Kal Penn (Orange is the New Black Nick Sandow), i The Walking Dead Michael Cudlitz. Scenario i izvršna produkcija su Alex Kurtzman (Fringe, Sleepy Hollow, Star Trek) i Jenny Lumet (2017 The Mummy).

Comments

comments