Znate svi ponekog nevernog Tomu koji misli da je nestašica komponenti prvo bila zavera naših distributera a onda se sve popelo na jedan još viši nivo. Teorija je mnogo a razloga dosta. Nestašice primećujemo mesecima i sve nam se čini da će se taj trend i nastaviti. Poslednji u nizu kompanija koje su morale da menjaju svoje planove je Valve. Samo nekoliko dana pre Steamworks Virtual konferencije, iz ove kompanije su poručili da bacaju u vodu inicijalni plan o pojavljivanju njihove konzola u prodaji do kraja ove godine. Od toga neće biti ništa. 

Novi vremenski okvir je februar 2022-ge, što je dosta optimistično. Ja sam ubeđena da će se to desiti na leto 2022, negde oko E3 sajma.

Ipak, Valve je rešio da se hvali svojom moćnom mašinom. Saznali smo da mu je čip CPU Aeritha i da je naziv inspirisan čarobnicom iz mega hita Final Fantasy VII 

U pitanju je Zen2 mikroarhitektura i ima četiri fizičkih i osam logičkih jezgara. Za grafičke operacije je zaduženo osam CU-a. Nema naročitih energetskih restrikcija ali se ipak preporučuje developerima da ograniče broj frejmova po sekundi. Baterijaima struju snage 40 vati i potrajaće sedam do osam sati rada. Ukoliko ste perfekcionista, za pun ugođaj je neophodno koristiti kabl izlazne snage 45W. Tada isporučuje  4K rezoluciju na dva ekrana uz osvežavanje od 60Hz. 

 

Mnogo je tu obećanja pa nam preostaje samo da još sačekamo i vidimo da li su osnovana.

Comments

comments