Januara 2007. godine predstavljen je prvi par ATH-M50 slušalica u okviru NAMM Sajma. Prvobitno su bile dizajnirane kao profesionalne slušalice za nadzor, sa fokusom na pružanje jasnog, prirodnog zvuka. Međutim, postale su jedan od modela slušalica koje se preporučuju svima koji žele da poboljšaju svoje iskustvo slušanja. Poznate po svom dobro uravnoteženom zvučnom profilu i izdržljivom, a istovremeno udobnom dizajnu, M50 su najprodavaniji Audio-Technica  proizvod u svetu.

Od tada su M50 evoluirali sa novim tehnologijama i prilagodili se potrebama slušalaca, uvođenjem ATH-M50x 2014. i ATH-M50xBT 2018.

Tokom svoje istorije M50 su ostali verni originalnoj verziji koju je uradio Hideo Matsushita.

Hideo-san je želeo da stvori kvalitetno audio iskustvo za sve, omogućavajući ljudima pristup kvalitetnim proizvodima za bilo koju aplikaciju ili budžet.

M50 modeli su i dalje poznati po tome što pružaju kvalitetne audio performanse po razumnoj ceni za razne ljude, od muzičara i kreatora sadržaja, do gejmera i onih koji slušaju muziku.

Dizajnirane u Japanu

2006. godine, pri kraju karijere, glavni Audio-Technica inženjer za slušalice je odlučio da stavi sve što je imao, sve decenije iskustva i stručnosti, u novi par slušalica za studijski monitor. Japanski inženjerski tim je na slušalice gledao kao na „profesionalni alat“, pa su trebale biti robusne, praktične i udobne. Kao jedan od retkih proizvođača na svetu koji dizajnira tehnologiju pretvarača, uspeli su da fino prilagode zvučni profil M50, dajući mu pedantan, akustičan dizajn. Čak i nakon uspeha M50, inženjerski tim nije prestao da usavršava dizajn slušalica. Menadžer proizvoda, Hiroiasu Suzuki, pomogao je u upravljanju projektom sedam godina nakon izlaska M50 za poboljšanje slušalica:

Izašli smo i pitali profesionalce, ljude koji zapravo svakodnevno koriste ove slušalice, koje funkcije im se sviđaju i šta žele, a mi smo su koristili njihove povratne informacije za poboljšanje proizvoda, kreirajući M50x 2014. godine. “

Studio, scena i srebrni ekran

Zahvaljujući svojoj sposobnosti da daju prirodan, uravnotežen zvučni profil koji u potpunosti odražava originalno snimanje materijala, M50 su postale osnovni proizvod za audio profesionalce.

Jednom kada prepoznate ikonski dizajn, koji sadrži srebrni krug na minđušama, obično ih možete uočiti u studijima, muzičkim spotovima i filmovima.

Bez kabla

Više od deset godina nakon lansiranja prvog para M50, inženjerski tim je poslušao povratne informacije obožavalaca i odlučio da razvije Bluetooth verziju.

Ovo je bio težak zadatak za inženjerski tim  jer su želeli da održe hvaljene zvučne performanse M50 sada i preko Bluetooth veze. Nakon godina razvoja, 2018. godine, ATH-M50xBT je objavljen, a kritičari i korisnici složili su se da zvučno iskustvo odražava željeni M50x

 Spektar zvuka

Od 2012. godine, u liniju M50 dodali smo osam boja ograničenog izdanja. Često dostupna samo u periodu od godinu dana, ova različita izdanja pružaju obožavaocima priliku da dodaju boju u svoje postavke, uključujući najnovije izdanje Purple i Black za 2020. godinu. Da li ste uspeli da ugrabite par bilo koje verzije ograničenog izdanja

Trenutno se u Srbiji mogu naći samo bela i crna varijanta. Nadam se da će se uskoro pojaviti najnovija limitirana metalik narandžasta.

Comments

comments