Muzika koju sam ja slušala u tinejdžerskim danima je bila neoromantizam i PILOTI su bili grupa koju sam mogla da slušam ali iskreno, nisam nikada bila preterani fan. Onda su godine prolazile. Grupe se pojavljivale i nestajale a hitovi PILOTA su  nekako uvek bili tu. Kod mene je podela muzike jednostavna. Ima žanrova koje ne podnosim i koji se kod mene u stanu NIKAKO ne puštaju. Neke pesme mogu da odslušam a da me ne dotaknu. Neke odsviraju par sekundi pre pritiska na SKIP a ima i onih koje mogu da se vrte i po ceo dan i neće mi zasmetati. Priznajem, u poslednje vreme postajem pritajeni fan PILOTA. Sviđa mi se ta neka istrajnost i pozitivna energija.

U sredu 12.04. sam imala sreću da prisustvujem promociji njihovog novog albuma, ili cd-a kako neki kažu. Dan u sred nedelje. Mesto pomalo čudno odabrano, renovirani POLET u Kralja Milana. Ali…

Ispred ulaza toliko meni dragih ljudi. SKULLCandy tim kao jedan od sponzora PILOTA, ljudi sa NAXI radija, Ivana Pataković kojoj se divim na slikama sa svim mojim omiljenim likovima (Kianu Reevesa joj neću oprostiti)…

Promocija albuma „Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve“ je jedno od najpozitivnijih dešavanjima kojima sam prisustvovala u poslednjih par godina.

Atmosfera totalno opuštena. Valjda posle toliko godina u svetu muzike više nisi samo poslovni saradnik sa svim tim kritičarima, novinarima i ostalima već ste uveliko i prijatelji.

Kiki je čovek koji je toliko neposredan i nasmejan da prosto morate i vi biti nasmejani u njegovoj blizini. Poznavao vas ili ne, prilazi i priča. Totalno iskreno i onako šmekerski kako samo ona starija garda rokera može. I vidi se da i dalje voli svoj posao. Uživa u tome što radi. I to je možda i jedan od razloga tolikog trajanja. Ali ono što sam ja primetila je da je i ostala ekipa nekako odabrana sa sličnom energijom. Niko ne odskače a svi čine jednu celinu. Nasmejani i normalni. Ceo tim PILOTA je jedna velika pozitivna energija koja se oseti na sceni. Ima tu i mlađih članova koji uveliko šarmiraju kako kaže moja drugarica “na 1”. Grupa i muzika za sve generacije. I osmehe…

Od srede slušam album i nove obrade nisu toliko drugačije kako se većina plašila da će biti. Sve nekako podseća na ono kada vam neko nov priča ili čita bajku koju odavno znate. Uzivanje je isto.

Moji favoriti (pored LETO za koju sam pomalo emotivno vezana) za sada su „NEK’ TE BOG ČUVA ZA MENE“ i „MESEC NA VRATIMA“. A vi mi kucnite koje su vaše.

Čitala sam komentare pojedinaca ispod vesti da se snima spot za „KADA SANJAMO“ kako im nije jasno čemu to i standardne kritike onih koji uvek imaju nešto loše da kažu. Meni iskreno se sviđa ideja da se urade spotovi za neke pesme koje postoje godinama a nemaju svoj spot. Svaka pesma je jedna priča. Možda će ova koju sada ispričaju biti lepša nego da su je uradili ranije.

I dok ne izadje spot, i dok ne odem na koncert 10. Juna ja samo mogu da kažem

„HVALA PILOTI NA GOMILI POZITIVNE ENERGIJE NA VAŠOJ PROMOCIJI!“

Comments

comments