Total War franšiza je napravila pravi odjek kada je prvi put izašla iz svojih istorijskih okruženja u fantastičnije zemlje, a njeno trenutno partnerstvo sa Warhammerom je pravi vrhunac poslednjih godina. Sada je pred nama treća igra u toj franšizi – i jednako je uverljiva kao i uvek.

Warhammer 3 donosi sve otkačene mračne fantasy dodire koje biste očekivali od Warhammera, sa nekim divnim novim mehanikama na vrhu kako bi se osiguralo da veterani još uvek imaju dosta toga za kopati, dok činjenica da stiže na PC Game Pass na dan izlaska čini ga još lakšim za prodaju.

NEKA NOVA LICA

Priča koja stoji iza Warhammera 3 je prilično jednostavna. i to mislim na dobar način. Uzbudljiva prolog kampanja će vas odvesti na zaleđeni sever kao princa Kisleva, da tražite svog nestalog boga medveda, Ursuna.

Prolog služi kao izvanredan tutorijal, koji vas vodi kroz većinu onoga što trebate znati da biste igrali cijelu igru ​​u roku od nekoliko sati, pričajući priču o korupciji koja završava sa Ursunom zarobljenim u carstvima Haosa. To znači da je glavna kampanja pomalo trka da se stigne do Ursuna, ali sa istim sveobuhvatnim pristupom osvajanja zemalja pre vas.

 

Total War: Warhammer 3 - All Khorne Units Tier Ranking List

Ovog puta, međutim, moraćete zgrabiti priliku da se borite protiv Razornih Moći Haosa, u obliku Slaanesha, Khorna, Tzeentcha i Nurglea. Svaki od njih mora biti pobeđen da biste dobili šansu za potpunu pobedu u kampanji. To se postiže pronalaženjem i odvođenjem portala u Haos za kraće kampanje protiv svakog protivnika, a pruža lep kratkoročni skup ciljeva koji doprinose vašim dugoročnijim ciljevima. Možete odabrati da igrate kao nekoliko frakcija – Grand Cathay, Daemons of Chaos, Kislev, Khorne, Nurgle, Tzeentch, Slaanesh i Kraljevstva Ogre.

Svaka frakcija ima svoje bonuse i preporučene pristupe, plus jedinstvene zaokrete u igri. Uzmite za primer Grand Cathay i Daemons of Choas, dve sile koje igraju na potpuno različite načine. Cathay je fokusiran na održavanje svog ogromnog graničnog zida i manipulaciju vetrovima magije kako bi postigao povoljne rezultate, dok u borbi njegova sinergija jedinica čine vaš raspored stalnom brigom u pozadini. To je doslovno balansiranje koje zahteva više finog podešavanja i pažnje dok se borite nego neke alternative. U međuvremenu, Demoni haosa su nas videli kako gradimo centralnog lošeg momka koji razdire svet udovoljavajući bogovima Haosa, skoro dajući igri ukus RPGa.

DOBRA STARA STRATEGIJA

Naravno, dok frakcije koje se mogu igrati dolaze i odlaze, čisto jezgro Total War igre retko se menja previše drastično, a vi ćete i dalje provoditi svoje vreme podeljeno između bujne mape kampanje i stvarnih bitaka. Prva faza je opuštajuća i prilično aerodinamična, omogućavajući vam da lako premeštate jedinice unaokolo, gradite svoja naselja i ulazite u diplomatske razgovore sa drugim silama na koje naiđete.

U borbi je skoro isto: rasporedite se na polje tokom zamrznute faze u kojoj možete rasporediti svoje trupe kako želite, a zatim preuzeti kontrolu nad njima poput klasične strateške igre u realnom vremenu (RTS), izdavanje komandi i zumiranje po bojnom polju pokušavajući da sve ide glatko. Međutim, sa neograničenim znanjem o Warhammeru, postoji naizgled neograničen broj različitih i često užasnih trupa s kojima se mogu komandovati i susresti, pa je povremeno zumiranje za taj specijalitet Total WWara da vidite nekoliko pojedinačnih jedinica kako se bore jedna protiv druge. kao i uvek. Takođe ćete puno koristiti magiju u raznim oblicima, sa moćnim jedinicama koje možete regrutirati, hvaleći se moćima kojima se mora upravljati za vreme hlađenja, omogućavajući vam da iskoristite prednosti ogromnih skokova moći da preokrenete tok teške bitke .

VIZUELNA MOĆ

Naravno, Total War igre takođe imaju istorijsku reputaciju sa optimizacijom i zahtevnosti, ali njihove performanse su se zapravo drastično poboljšale u poređenju sa lošim starim danima Empire: Total War i slično. Naš gejming računar srednjeg ranga prošao je kroz igru na Ultra postavkama, što sugeriše da se stanje poboljšava i sa hardverskim ograničenjima, a čitav paket izgleda baš divno.

Od detaljne mape kampanje s mnoštvom animiranih elemenata i efekata do uvek zanimljivih scena bitaka, u kojima su jedinice neverovatno detaljne kada im se približite, ovdje ima mnogo toga za dopasti. Ogromna raznolikost tipova jedinica znači da ćete stalno pauzirati bitku da zauzmete poziciju i gledati svoje trupe kako se bore na trenutak u usporenom snimku samo da biste dobili osećaj kako ih igra zapravo spaja na individualnoj osnovi.

ZAKLJUČAK

Do sada sam bio impresioniran Warhammerom 3. Nove frakcije izgledaju i igraju se vrlo drugačije od prethodnih, što rezultira još raznolikijim brojem stilova igre. Nove ‘borbe za preživljavanje’ su takođe izazovne, ali uzbudljiva nova opcija koja dodaje više napetosti i hitnosti kampanji priče nego ona u Warhammeru 2.

Takođe je sjajno videti da Creative Assembly rešava niz slabih tačaka tako što ga čini prijateljskim prema pridošlicama, dok istovremeno poboljšava diplomatiju kako bi je učinio održivijom opcijom u poređenju sa sveopštim ratovanjem.

Napisao Adi Zeljković, RESPAWN.BA

Comments

comments