Kupci u Srbiji su se pre par godina upoznali sa CARUS serijom slušalica, i to u više boja. Moja omiljena je bila camo varijanta u belo bež varijanti. Kažu da ono što je dobro ne treba menjati, ali u TRUST-u misle da ga svakako treba unaprediti. I mislim da su potpuno u pravu. Ukusi se menjaju, dobili smo konzole nove generacije i nema razloga da tržištu ne ponude unapređeni kvalitet za više nego pristojnu cenu. Ali šta je to što je promenjeno na ovim slušalicama u odnosu na GXT 322 CARUS?

Prva promena je kutija. Ovo je serija namenjena vlasnicima nove PS5 konzole i sve je napravljeno tako da odmah znate o čemu se radi. Bela kutija sa poznatom plavom bojom i slikom proizvoda uz poznati Trust GXT logo. 

Vidimo i oznaku da idu preko ušiju, da su postavljene tako da budu ugodne za nošenje i da ih možete povezati sa kontrolerom.

U pakovanju se nalaze slušalice i kabl za PC.

Ja sam pristalica lepo upakovanih proizvoda i ovome sve pohvale.

 

 

Kupovina nove generacije konzola znači više od pukog postavljanja potpuno nove konzole ispod ili pored vašeg televizora.  Trust to zna i zato su lansirli novu paletu dodatne opreme koja će pratiti konzole sledeće generacije. Za Soni PlayStation 5, zbog njegovoh upečatljivo belog dizajna, GXT 323W Carus gaming slušalice imaju novi izgled. I baš kao i njegovi prethodnici, ovaj komad hardvera je povoljan sa cenom i odlična je alternativa slušalicama koje vas koštaju mnogo više. Upozoravam vas da na neke, na prvi pogled, GXT 323W Carus neće ostaviti baš neki utisak. PlayStation 5 oznaka nekima odmah daje asocijaciju na Playstation slušalice koje odmah pokazuju kvalitet. Ove su napravljene od plastike, sa dva upečatljiva logotipa na obe kapice i meni lično bi više prijalo da su logotipi manji. Ali to sam ja i mislim da većini to neće smetati. Gejming slušalice nisu sinonim za eleganciju i to je na žalost stereotip koji traje i koji se nastavlja.

Ovaj model je dokaz da prvi utisak može da prevari. Neuporedivo bolje rade nego što na prvi pogled izgledaju. Zbog relativno laganog i lako podesivog rajfa, slušalice nisu previše zategnute oko ušiju. Jastuci od meke tkanine takođe pružaju ugodan osećaj tokom dužih sesija igranja. One ne poništavaju buku, za razliku od skupljih modela, ali ušne kapice čvrsto leže preko ušiju i smanjuju ambijentalnu buku na pasivan način.

Što se kvaliteta zvuka tiče, Trust se ponosi činjenicom da GXT 323W imaju pretežno gromoglasne basove. Uzmite u obzir, na primer, eksplozije, ili tutnjavu tenka koji prolazi, ili krhotine koje eksplodiraju. Zahvaljujući drajverima od 50 mm, zaista možete uživati u jasnom i dovoljno glasnom kvalitetu zvuka, sa jedinim jedinim nedostatkom – nemaju bass slider. Kao rezultat toga, suptilniji tonovi, kao što su koraci u igri Battle Royale,  ponekad se prigušuju. Ako volite da igrate multiplayer sa svojim prijateljima, uvek se možete jasno čuti zahvaljujući fleksibilnom i visokokvalitetnom mikrofonu. Što se tiče cene i kvaliteta, Trust stoga postiže visoke poene kada je audio u pitanju.

GXT 323W se takođe fokusiraju na jednostavnost korišćenja. Sa njima možete lako da se prebacujete sa konzole na laptop ako vam treba dobar zvuk i alat za skype online sastanke dok ste na poslu, a možete se igrati i na svom PC računaru svih onih igara koje nisu opcija na konzoli. Sve to zahvaljujući  priključku od 3,5 mm. Pleteni najlonski kabl slušalica (1,2 m) se nikada ne zapetlja.

Konačno, mali prekidač na poklopcu levog uha omogućava vam da brzo i lako „isključite zvuk“. Jednostavnost GXT 323W je stoga praćena jednostavnim korisničkim iskustvom.

TRUST GXT 323 Carus su slušalice koje će vas iznenaditi neverovatnim zvukom i kvalitetom u odnosu na svoju cenu. Ovo je definitivno jedan od onih gadgeta za konzole nove generacije koje ne morate platiti mnogo ali ćete dobiti puno.

Danica Manojlović

Comments

comments