Znate i samo kako ono Made in Italy  daje na važnosti i kvalitetu svakog brenda. Te tri reči se oduvek smatraju sinonimom za najviši kvalitet, stil i eleganciju. Zahvaljujući svojim neosporno uspešnim brendovima, Italija se može pohvaliti veoma visokom pozicijom na međunarodnom nivou. Ono što italijansku proizvodnju i zanatstvo čini elementom velikog luksuza i kvaliteta je izbor jedinstvenih i dugotrajnih sirovina.

Kreativnost, lepota i kvalitet koji izdvajaju italijanske proizvode oduvek su svima bili pre očima. Tačnije, italijanski prtljag, kreiranje torbi, kolica i putnog pribora oduvek je značio da se može govoriti o izuzetnoj preciznosti u detaljima i funkcionalnosti alata. Ukoliko krenete da istražujete sve najbolje brendove u ovoj industriji, osam navedenih u ovom tekstu će se naći na svakom spisku. I složili smo ih po abecednom redu a ne kvalitetu.

Alviero Martini

Alvijero Martini je italijanski stilista koji se borio i sa poslom kostimografa, dekoratera izloga, a zatim i glumca. Tokom rada u Rimu, 1987. godine imao je ideju da kreira sopstvenu liniju torbi i putnih dodataka sa temom geografske karte. Ideja je potekla jer je dizajner držao kolica i igrom slučaja, postavljao mape na kofer. Bum! Alviero Martini proizvodi su elegantni i prefinjeni, odlični za bilo koju vrstu putovanja, estetski prijatni za oko i na dodir, funkcionalni i poštuju najposebnije potrebe putnika. Materijal od kojeg su napravljeni je veoma delikatan pamuk sa odštampanom geografskom kartom.  Materijal pod nazivom “Geo” je mekan i delikatan a PVC folija prati pamuk radi zaštite. Ova vrsta reljefne tkanine je vodootporna i otporna na cepanje. 

Carpisa

Carpisa je jedan od najpoznatijih italijanskih brendova, koji je vremenom postao referenca za mnoge putnike zbog velikog broja radnji koje su otvorili širom sveta.

Karakteristika koja odlikuje ovaj brend je svakako odnos kvaliteta i cene. Svi Carpisa koferi i putne torbe su usmereni na široku populaciju zahvaljujući ogromnoj raznolikosti boja, cena i proizvoda. Vrednosti koje su oduvek bile direktno prepoznatljive u samim proizvodima su pristupačnost, elegancija i mladalački i dinamični duh. Brend konstantno nudi mogućnost izbora između čvrstih i mekih modela i između različitih veličina, od kojih je svaka savršeno prilagodljiva različitim situacijama i ličnim potrebama.

Paoli

Brend Paoli je posebno karakterističan po svojim završnim linijama i nameri da donosi starinski retro efekat. Koža koja se koristi je izuzetnog kvaliteta. Slogan osnivača brenda Paoli i direktora brenda Alesija: „Kada se luksuz susreće sa bezvremenskom elegancijom“ oslikava proizode. Po strukturi torbe i kolica podsećaju na kovčege, izrađene u toplim i elegantnim bojama poput crne, plave i crvene. 

Piquadro

Jedan od originalnijih italijanskih brendova.

Piquadro kreacije kombinuju stil i funkcionalnost. Mogu se transportovati sa lakoćom. Spoljni delovi kolica su opremljeni džepovima za odlaganje najrazličitijih putnih stvari. Brend predstavlja neke potpuno jedinstvene i posebne inovacije: ovo su tehnološke inovacije koje Piquadro kofere čine sposobnim da komuniciraju putem aplikacije sa vlasnikom kofera i upozoravaju ako se kofer predaleko pomerio, ako je baterija mobilnog telefona prazna, obezbeđujući stoga mogućnost ponovnog punjenja istih putem jednostavnog kontakta, da odredite težinu kofera nakon što je unutrašnja organizacija završena, da aktivirate zatvaranje i deaktivirate ga u odgovarajućem trenutku. Cena… pa…

Roncato

Roncato uspeva da kombinuje optimalnu funkcionalnost sa prefinjenošću i lepotom materijala zahvaljujući odabranim sirovinama. Proizvodi za sport i slobodno vreme,  čvrste ili mekane futrole,  različite boje i veličine kako bi zadovoljile potrebe cele porodice.

Samsonite je jedan od najpoznatijih italijanskih brendova.

Stil koji nudi Samsonite je raznolik i dolazi u različitim oblicima u zavisnosti od potreba: od mekih i elegantnih kofera do krutih i šarenih. Najpoznatiji su im koferi za ručni prtljag. Ponuda je đarolika i tvrde da ćete kod njih naći kofere za jednodnevno putovanje, jednako raznovrsno kao i za put preko okeana.

Pitanje je samo da li će vam odgovarati cena i da li u radnjama kod nas može da se nađe ono što Vam je potrebno.

Interesantno je da većina korisnika kod nas nije upoznata sa činjenicom da je ovo italijanski brend i može vam se desiti da polemika potraje dok google ne kaže svoje.

 

Tucano

Najbolje za kraj, zar ne? Čak i kada je u pitanju abecedni red.

Tucano je još jedna vodeća kompanija u sektoru prtljaga. Stvorena 1981. godine, dolazi u svet tržišta torbi, kofera i opreme na način koji je jedinstven za vas. U stvari, posebnost ove kompanije leži i u njenom imenu. Ideja o Tucanu proizilazi iz analogije koju je Franko Luini, vlasnik brenda, želeo da napravi ili bolje rečeno prenese na svoje proizvode počevši od boja tukana prisutnih u Brazilu. Posebnost ovog italijanskog brenda leži u velikoj pažnji prema detaljima, ne samo estetskim već i funkcionalnim. Tucano koferi su ergonomski, udobni, laki za nošenje i otvaranje. Boje su jarke i žive baš kao fantazija koju je Luini želeo da prenese na svoje kofere. Neki od kofera marke Tucano opremljeni su praktičnim torbama za laptop kao dokaz kompanije koja posebno misli na svačije potrebe.  Ali, vi ste se već svakako uverili u kvalitet Tucano ponude.

Komentari

Komentari