Prošle nedelje sam danima pokušavala da nađem Amex karticu koju sam sakrila od same sebe zbog sniženja u Beo Centru koji mi je odmah preko puta ulaza u zgradu. Jedino što mi je bilo u glavi je da li je neko uzeo i postoji li mogućnost da potroši novac. Pin sam znala samo ja i nisam ga nigde upisala. Ali bežično plaćanje sitnih iznosa može biti pakao. Lak za noke ovde, majica onde, sandalice na sniženju… Pakao!

Ipak, stvar je bila u tome da sam sakrila od sebe same pa mi je malo trebalo da se prisetim gde bi mogla da bude.

I zbog tog osećaja koji sam imala samo zbog sumnje, mogu da zamislim kako se osećala jedna mama u Americi kada je shvatila da joj fali skoro 20.000 dolara na računu!

Njen dragi sin tinejdžer je uspeo da potroši 19,870.94 dolara na platformi Twitch! On je toliko bio oduševljen strimerima Tfue, Gorb, Ewokttv, Atlanta Falcons igrača Kurt Benkerta i Miami Heat predstavnika Meyers Leonarda da im je neprestano donirao novac. Ta dečija opsednutost influenserima postaje neverovatna. Mi smo skupljali slike iz novina, gledali po par puta film o Zdravku Čoliću u bioskopu na Krstu, kupovali ploče Duran Duran i časopis Bravo da uzimamo postere i stavljamo ih na zid. Vrhunac mi je bio kada sam posle tri dana koncerata grupe BOA u SKC-u uspela da dobijem njihov poster! Godinama mi je stajao na zidu sobe a onda sam ga prenela u kancalariju u IMTEL-u. I tamo mi je na žalost i ostao. Taj osećaj postera omiljene grupe u rukama je meni i dalje neprevaziđen! Danas se zvezde kupuju novcem, i to bukvalno. Doniraš i dobiješ osmeh. Doniraš i zahvali ti se javno. Ko je tu kriv, pitanje je.

No, da se mi vratimo na mamu Twitch donatora. Kada je shvatila koliko je novca potrošeno, i gde, žena je pokušala da stupi u kontakt sa kompanijom i pokuša da povrati izgubljeno. Kaže da je bila frustrirana činjenicom da niko iz kompanije Twich nije našao za shodno da joj odgovori ili pomogne.  NIKO! Popunjavala je online obrazce, slala mejlove direktno CEO Twitch striming plaforme Emmett Shearu ali i pravnom timu Amazona, kao i svim ostalim imenima koje je uspela da iskopa. Ništa!

Sva je sreća da je stigla i do platforme Reddit i videla sada već obrisani post u kome joj je savetovano da se obrati kompaniji Xsolla koja sarađuje sa Twitchom kada su u pitanju uplate. Uspela je i da blokira nalog od daljih uplata. 

A kazna za zločin?

Batine su zakonom zabranjene i u Americi pa će sin morati kod lekara na terapije kako bi shvatio šta je uradio. Dotični čak nema ni kajanje zbog učinjenog. Od sada će samo sat vremena dnevno moći da igra igre i bude na striming platformama uz obavezne sportske akivnosti i razgovore sa porodicom. Sve se nešto mislim da li bi većina roditelja pristala i na tih sat vremena?

Šta bi po vama bila idealna kazna za ovog mecenu striminga?

Komentari

Komentari