Ko je od vas čuo za brend Infinix?

Nemojte se zabrinuti ukoliko vam je ovo ime nepoznato. Infinix je proizvođač pametnih telefona sa sedištem u Hong Kongu. Kompanija tvrdi da se centri za istraživanje i razvoj prostiru između Francuske i Koreje, a proizvodni centri u Kini. Infinix proizvodi pametne telefone sa Android operativnim sistemom. Počeli su sa radom 2013. godine i napravili lom na tržištu telefona u Nigeriji. Prodor brenda kreće 2016. godine sa neverovatnim prodajama u Indoneziji i Latinskoj Americi. Dubai osvajaju 2018. godine sa Note 5 Android One series koji promovišu zajedno sa Google. Već 2019. godine počinju da osvajaju nagrade na raznim tržištima. Neke od najinteresantnijih su: 

2018. – Infinix Hot S3 Najznačajnija nagrada za smartphone SELULAR.

2019. – Najinovativniji brend telefona od strane Marketing Edge, vodećeg magazina u Nigeriji.

2020. – Infinix je uključen na listu Top 15 Globalizing Chinese Brands 2020 BrandZ™. Dobili su i nagradu za Najuticajniji brend za omladinu od strane ICT Business magazine iz Egipta.

2021. – Lansiraju Concept Phone sa prvom na svetu zadnjom maskom sa dvostrukom promenom boje i tehnologijom brzog punjenja od 160W. Infinix ulazi na tržište laptopova predstavljanjem serije INBook X1 u partnerstvu sa Intel-om i Microsoft-om. NOTE 10 Pro je osvojio F DESIGN AWARD 2021. u kategoriji Telekomunikacija.

I dalje ste zbunjeni? Ukratko, ovo je brend koji je rešio da korisnicima ponudi odličan kvalitet po povoljnim cenama.

A da li stvarno nude nešto novo i drugačije?

Note 10 stavljaju u grupu sa Redmi Note 10, Realme 7i, Samsung Galaxy M12, Moto G30… Hajde da vidimo šta nudi.

Krećemo od… PAKOVANJA!

Odlična tvrda kutija modernog dizajna i boje koja upada u oči. Tu zelenu ćete svakako zapamtiti! na kutiji je oznaka modela i osnovne specifikacije. U kutiji skoro standardno kada su u pitanju mobilni telefoni: punjač, slušalice, maska, folija i neki papirići sa poklončićima za tržište proizvođača.

Ono što ćete odmah primetiti i reći možda i naglas je Da li je realno koliko je veliki ekran? I to je jedna od karakteristika koje ga odvajaju od ostalih. Možda će neko sa sitnijim šakama reći da i nije baš najkomforniji za korišćenje ali brzo se naviknete da ga koristite. Zaobljene ivice dodatno pomažu da telefon bude jednostavan i lak za držanje. Sve je samo pitanje navike u odnosu na to koji telefon ste pre ovoga koristili. Ja mislim da je ovo idealan model za penzionere kojima uvek trebaju veći fontovi i ekran. Kada skinete prednju i zadnju foliju oduševićete se metalik bojom telefona. Mislim da su sve lepe a zavidan izbor će od ovog modela napraviti idealan za ponudu kod operatera. Svi mi volimo da imamo omogućnost većeg izbora. U pitanju je inače plastika odličnog kvaliteta.

Na dnu se nalaze sve osnovne stvari, poput punjenja porta Tip-C, mikrofona i priključka za slušalice od 3,5 mm. Iznenađenje koje je i mene, i one kojima sam pokazala telefon oduševilo, je to što postoji postavka stereo zvučnika, koja je iznenađujuće glasna i zvuči impresivno sa vokalom. Sa desne strane je senzor otiska prsta integrisan u dugme za napajanje zajedno sa prekidačem za jačinu zvuka.

Boje su dobre i sigurno je da na tržištu postoje bolji, ali ne u ovom cenovnom rangu.

U mojoj kući se gleda pretežno Netflix i na ovom telefonu smo odgledali najnoviju seriju The Sqid. Nemamo ni jednu zamerku. Dok gledate neki video ili slično na Youtube kanalu, prstima možete da zumirate scene. Split screen je takođe dobrodošla opcija koju ovaj telefon ima.

Infinix Note 10 ima MediaTek Helio G85 chipset, sa do 6GB RAM-a i do 128GB interne memorije. To mu omogućava da ne usporava kada menjate aplikacije a bez problema izvršava sve dnevne poslove, pa i gejming! Osnovne funkcije kao što su pošta, društvene mreže, banka i slične aplikacije su bez greške. Kada je u pitanju igranje, može se desiti da se telefon malo zagreje ali to ne utiče na performanse. Nema razloga za brigu jer je grafika odlična i sve se igra bez problema.

Još manje je razloga za brigu kada je u pitanju baterija telefona. Verovali ili ne, baterija je prvo korišćenje potrajala dva puna dana skoro konstantnog rada. To znači da je non stop bilo poruka, videa, muzike i društvenih mreža sem u periodu spavanja kada su pristizale poruke. Neverovatno impresivno!!

Manje impresivno je da će vam za punjenje ipak trebati malo više vremena. Sa brzim punjenjem od 18W, telefonu je trebalo skoro 2 sata i 15 minuta da se napuni sa 10% na 100%. Zbog toga, punite kada možete i najbolje držite na 50%.

Kamere na Infinix Note 10 rade dobro, osim makro senzora koji bi mogao biti bolji. Primarni senzor od 48 megapiksela može snimiti impresivne oštre slike fenomenalnih boja. Kada se zumira, detalji na slici se zadržavaju. Nema širokougaonog senzora, ali prisutni su dubina od 2 megapiksela i makro senzori od 2 megapiksela. Selfiji su takođe bili dobri i izgledali odlično kada su u pitanju oštrina i detalji, ali boje se ne slažu dobro sa snimkom. 

Pozadina je ponekada preeksponirana, dok su boje izgledale pomalo preterano. Priznajem da možda i ja nisam sve postavke namestila kako treba ili da je jednostavno potrebno još malo vremena da se upoznam sa načinom rada telefona.

Nešto što se retko može naći je stvarni prednji blic na vrhu. On takođe svetli dok punite telefon. Noćni snimci i snimci pri slabom osvetljenju i veštačkom osvetljenju su ispali više nego pristojni. Boje su retko postajale nedosledne pri ponovljenom snimanju, ali iznenađujuće je da na slikama nije nedostajalo detalja. Pod noćnim uslovima, noćni režim je vratio boje u poređenju sa fotografijama snimljenim u normalnom režimu. Ne možete očekivati mnogo detalja, ali ukupan snimak je izgledao odlično.

Video može da snima do 2K i 30fps. Kvalitet je više nego pristojan i dovoljan za osnovna postovanja na društvenim mrežama. Aplikacija za kameru na Infinix Note 10 je malo zbunjujuća za korišćenje, ali naviknete se na nju prilično brzo. Prvo i najvažnije, normalna funkcija kamere u aplikaciji naziva se „AI Cam“. Aplikacija ima funkciju kratkog video zapisa koja postavlja određene video zapise na Instagramu ili TikTok-u na video zapise i snima najviše 30 sekundi kratkih isečaka. Korisna funkcija za one koji vole Instagram Reels. U aplikaciji postoji i Pro Mode.

Čini se da je jedna od retkih zamerki to što ovaj telefon dolazi sa dosta aplikacija nameštenih u proizvodnji i to neke može da iritira. Većini neće smetati a možete ih i obrisati.

Regionalni ovlašćeni distributer je Comtrade Distribution.

Infinix i Note 10 su prijatno iznenađenje i topla preporuka!

Danica Manojlović

INFINIX Note 10 u ljubičastoj i vrnoj varijanti možete probati u kupiti u Gigatron radnjama ili online prodavnici.

U pitanju je opcija sa 6GB RAM memorije i 128GB Interne memorije.

CENA 24.999 dinara

Comments

comments