Epic Games je predstavio alatku pod imenom MetaHumans kojim sei izrada realističnih likova uz korišćenje Unreal Engine 5 može završiti za samo nekoliko minuta.

Koliko god se developeri trudili, i dalje je lako prepoznati likove iz igara kada ih uporedite sa stvarnim likovima. Nekima je to sasvim u redu dok se drugi uporno trude da idu korak dalje i likove iz igara “pretvore” u prave ljude. Sve u vezi gejming sveta se svakodnevno unapređuje i razvija pa ćete lako uočiti razlike u odnosu na stare video igre. Realistične teksture kože i kosa koja ponekada izgleda kao prava, tu i tamo brade i trepavice, uvek se zapitamo da li je moguće da ljudski likovi izgledaju skoro prirodno. Glavni problem su bile i ostale ekspresije lica koje su zahtevne za obradu, a iskreno, i dosta su skupe. Čini se da će se neke stvari tu uskoro promeniti.

Epic Games je najavio alat MetaHuman Creator koji će u Unreal Engine-u moći da napravi realistične likove za samo nekoliko minuta. MetaHuman je dostupan kroz aplikaciju koja strimuje sadržaje iz clouda i tako omogućava dizajniranje modela likova pomoću niza karakteristika. Može od frizure, pa preko kože i sve do vilice i zuba

Cilj jeda se ubrza razvoj likova za igrice a njegovi kreatori tvrde da će mu primena biti mnogo šira. Priča se o virtualnim voditeljima na YouTube kanalu (verovatno neće praviti neke lapsuse kao naši na nekim televizijama), recenzijama i još toliko toga. 

E sada, poslednjih meseci se priča o tome kako Kianu Reeves dolazi (ili je već bio) u novosadskom studiju 3Lateral kako bi ga skenirali za najnoviju Matrix igru, a sada se ovaj studio povezuje i sa novitetom o kome pišemo. Za MetaHuman je najvećim delom  zaslužan novosadski studio 3Lateral koji je već nekoliko godina u vlasništvu kompanije Epic Games.

3Lateral je radio na razvoju tehnologije korišćene igri Hellblade: Senua’s Sacrifice, a nastavak te igre Senua’s Saga: Hellblade 2 će koristit ovu alatku.

Comments

comments