O Xbox Cloud Gaming-u se sve više govori i piše.

Ranije poznat kao Project xCloud, upoznao je Xbox igrače sa jednostavnim načinom igranja njihovih omiljenih naslova putem striminga, bilo da koriste računar, Xbox One ili čak pametni telefon ili tablet. Usluga je imala neke svoje mane i dobila je kritike, ali je generalno dobro prihvaćena uz i dalje primetne nedostatake.  Jedan od najznačajnijih problema je nedostatak podrške za tastaturu i miš. Iako je većina Xbox gejmera već navikla da koristi svoj kontroler za igranje igara direktno na Xbox-u ili preko Xbox Cloud Gaming servisa za striming, to je funkcija kojoj su se mnogi ipak nadali. Srećom, ti igrači će sada biti zadovoljni.

Zvanično je potvrđeno da je podrška za tastaturu i miš u toku. Softverski inženjer u Xbox-u, Morgan Brown je potvrdio vest, napominjući da bi programeri sada mogli da implementiraju kontrole, ali globalna podrška je još uvek u toku. U bliskoj budućnosti, igrači mogu da očekuju da će moći da koriste miša i tastaturu za kontrolu svih Xbox Cloud Gaming igara, ukoliko to žele.

Zvanično je potvrđeno da je podrška za tastaturu i miš u toku. Softverski inženjer u Xbox-u, Morgan Brown je potvrdio vest, napominjući da bi programeri sada mogli da implementiraju kontrole, ali globalna podrška je još uvek u toku. U bliskoj budućnosti, igrači mogu da očekuju da će moći da koriste miša i tastaturu za kontrolu svih Xbox Cloud Gaming igara, ukoliko to žele. Ovo je u skladu sa samim Xbox konzolama, pošto su pre nekog vremena dobile podršku za tastaturu i miš. Nažalost, Brown nije dao informacije o tome kada će se ta funkcija lansirati, tako da nam još uvek predstoji čekanje. 

Neke igre pokazuju značajnu prednost u kontrolama kada se koriste tastatura i miš prilagođeni specifikacijama korisnika. Ovo često stvara konflikt kada igre povlače PC igrače i konzolne podjednako, jer jedan obično završi sa potencijalnom prednošću u odnosu na drugog. Pošto Xbox Cloud Gaming dobija kontrolu sa tastature i miša, moguće je da se ovaj problem intenzivira.

Čak bi mogao da utiče na igre koje obično ne dozvoljavaju igru na više sistema. Međutim, ovaj potez će verovatno još više učiniti da Xbox bude privlačan onima koji ga nisu još kupili, kao i da koriste Xbox Cloud Gaming. Iako je Microsoft doneo bezbroj Xbox igara i na Windows računare, nije svaka igra napravila skok u igranju. 

Kupovina Xbox Game Pass Ultimate nivoa košta znatno manje od kupovine potpuno nove konzole, pod uslovom da igrač čak može da pronađe Xbox Series X,  kao i same igre. PC igrači koji se zainteresuju za Xbox ekskluzivne naslove mogu na kraju da se pridruže usluzi kada se ova funkcija pokrene.

Xbox Game Pass je dodao četiri igre 21. juna, a Shadowrun Trilogy se pridružio na konzoli/PC i Total War: Three Kingdoms na PC-u. Ovo je kao neki poklon koji i dalje daje. Sada su tu dve nove igre  od danas, 23. juna.  I FIFA 22 i Naraka: Bladepoint su danas objavljene na konzoli i PC-u preko Xbox Game Pass. FIFA 22 zamenjuje FIFA 20 31. juna, jedan fudbalski simulator zamenjujemo drugim.

Naraka: Bladepoint stiže na konzole prvog dana preko Xbox Game Pass-a, a takođe dolazi sa dodatnim sadržajem. FIFA 22 sadrži nekoliko poboljšanja u odnosu na prethodne unose, uključujući realističnije mečeve, poboljšanu veštačku inteligenciju i probleme, intuitivniju igru, poboljšani VOLTA fudbal i bolji režim karijere.

Što se tiče Naraka: Bladepoint, njegovom standardnom režimu igre za 60 igrača, koji se fokusira na intuitivno kretanje, sposobnosti heroja i dobar pristup bližoj borbi, pridružuje se novi režim kampanje.

Nakon ovoga, Xbox Game Pass ima još jednu igru koju treba dodati ovog meseca: Escape Academy. Ova igra je u suštini serija virtuelnih soba za bekstvo, gde igrači moraju da postanu ultimativni begunci tako što rešavaju zagonetke, hakuju servere, bave se učenjem i tako dalje. To je takođe još jedna sjajnaci-op igra koja se pridružuje Xbox Game Pass-u.  Ovo je trenutno poslednje planirano izdanje Xbox Game Pass ovog meseca.

Međutim, ne bi bilo iznenađenje od servisa da doda igru iznenađenja u ovom vremenskom okviru. Na kraju krajeva, ranije ovog meseca, Xbox Game Pass je dodao visoko ocenjen Horror RPG sa odličnim recenzijama i mogao bi ponovo da uradi ovako nešto.

Nekoliko Xbox Game Pass naslova je već zakazano za jul i to Far Cry 5 1. jula, Last Call: BBS 5. jula, Matchpoint: Tennis Championships 7. jula, As Dusk Falls 19. jula i Immortality 26. jula.

Sve ove igre će biti dostupne na Konzoli, osim za Last Call: BBS, koji je predviđen samo za PC.

Komentari

Komentari