Postoji par bitnih hakera kada je u pitanju svet gejminga. Oni preko svojih Twitter i Reddit naloga uvek pre vremena objave informacije o novim igrama, likovima, dodacima ili drugim bitnim stvarima. Pojedini toliko problema naprave izdavačima da se u pojedinim situacijama čak daju i nagrade za otkrivanje identiteta.

Zaluđenici ili tu postoji i materijalna dobit?

Svega je tu. industrijska špijunaža, uništavanje konkurencije ali najčešće, zaluđenost igrama i želja da se sve zna pre drugih. Sigurna sam da je radnik kompanije Ubisoft (još uvek nije dokazano da je baš ta kompanija iako se zna da su oni radili igre za PS5) dobio sasvim pristojan novac za slike nove PS5 konzole. Verovali ili ne, čovek radi na održavanju higijene u kancalarijama.

Poslednji u nizu objavljenih informacija pre vremena je Steam (koji je inače njegova specijalnost).

Nakon informacije, za koju tvrdi da stiže iz Kine, o sniženju cena od 25. Juna do 9. Jula, on ide i korak dalje i objavljuje vesti o izmenama koje priprema Valve. Na tvit jednog od developera iza SteamDB koji je otkrio da Valve radi na loyalty sistemu koji bi potencijalno nagrađivao korisnike sa popustima na igre i virtualne predmete, Djundik je dodao na post komentar sa screenshot-om reakcija koje će igrači moći da ostave u okviru recenzija u skorijoj budućnosti – “Deep Thoughts, Heartwarming, Hilarious, Hot Take, Poetry i xHelpful.” Poslednje bi trebalo da znači pomoglo je ili nije pomoglo, u zavisnosti da li se koristi “x” kao prefix.

Djundik je developer i data miner poznat po svom radu na SteamDB, i third-party bazama podataka i obično najavljuje informacije o igrama pre vremena.

Pavel Djundik postovao je vest na Twitter nalogu, i napomenuo da će “loyalty nagradni” sistem imati bodove koji se mogu zameniti za bedževe nivoa, i dozvoliće reakcije na recenzije korisnika.

Kako navodi Djundik, postojaće i “nagradni predmeti” i verovatno i sistem u okviru koga će igrači primati popust na igre kao nagradu za odanost Steam-u.

A mali, šta mu je hobi? Ma hakuje dete…

Komentari

Komentari