Serija The Umbrella Academy se vraća ovoga leta na Netflix sa Sezonom 2 i iskreno, jedva čekam. Ali, dok je u svetu ova serija bila odmah hit, i po mnogim izborima je proglašena najboljom serijom o super herojima 2019, u Srbiji ne nekako prošla ne baš tako zapaženo.

Zbog čega je to tako, teško je reći. Slična situacija je i sarijom The 100 koja ovih dana počinje sa emitovanjem poslednje 7. sezone. Moje mišljenje je da sve serije i filmovi koji se emituju na striming platformama nisu u medijima ispraćene kao reality programi na nacionalnim televizijama, ili neko domaći projekti. Novinari i svi koji se bave medijima bi morali da se okrenu i onim vestima i recenzijama koje se ne plaćaju. Na žalost, kod nas je sve postalo pitanje novca. Zbog čega pisati o nekoj seriji, filmu, igri ili knjizi ako vam onaj ko je to napravio ili izdao ne plaća? Iskreno, mene to užasava! Novinari treba da jure informacije i vesti a marketing da se bavi oglasima. Ovde je sve postalo naopako pa vesti počinju da prodaju marketinške agencije.

I dok se neke stvari ne promene, tu je internet koji daje sve potrebne informacije. Ukoliko znate da ga koristite. Žalosna je činjenica da starije generacije u Srbiji nisu vične digitalnim vestima pa je tu i dalje glavni izvor informacija TV i novine.

No, da se vratimo na seriju!

Serija The Umbrella Adacemy se može videti na Netflix platformi i ima deset epizoda. Nastala na osnovu kolekcije stripova i grafika koje je napisao pevač My Chemical Romance Gerard Way-a.

Jednog dana 1989. godine, 43 deteta se neobjašnjivo rađa od strane žena koje nisu bile trudne, i koje nisu povezane na bilo koji način. Ova činjenica navodi milijardera i industrijalca Sir Reginalda Hargreeves, da pronađe i usvoji što više ove po njemu, drugačije dece. Sedmoro njih postaju njegova usvojena deca. Svestan potencijala svojih štićenika on otvara Umbrella akademiju i istražuje i usavršava natprirodne moći svoje dece i priprema ih za nadolazeću apokalipsu. Teško je imati jednog tinejdžera a kada ih je sedam imamo porodične probleme. Posle više godina odvojenosti, šestoro preživelih se vraća kući nakon vesti da je Hargreeves preminuo. Oni zajedno rade na rešavanju misterije oko njihovog oca i njegove čudne smrti. I tu krećemo sa zapletima.

Deca su u početku umesto imena imala brojeve po kojima ih je otac zvao.

Jedan – kasnije nazvan Luther – i on je neverovatno jak. Dva (Diego) je mačo men koji savršeno barata noževima. Tri je Allison koja je… tračara.. njena moć je da ubedi ljude da urade šta ona želi i to rečenicom „Priča se…“. Četiri (Klaus) komunicira sa mrtvima. Pet (nema ime jer je kao mlad nestao) može da se teleportuje ali ne baš uvak gde i kada želi. Šest je mogao da se pretvori u čudovište koje jede ljude ali je mrtav. I Sedam (Vanya) je anomalija: nema nikakve moći. Ili to bar tako izgleda na početku serije? I sve do negde pete epizode.

Tu su i mama robot i batler u obliku majmuna. Neverovatna kombinacija.

Seriju bi mogli okarakterisati kao mrašnu Sc-Fi komediju koju mogu gledati i deca preko 12 godina.

U sledećim tekstovima ću ukratko obratiti svaku epizodu posebno kako bi vas zainteresovala da ih pogledate.

I za kraj, spremite se za FENOMENALNU muziku!

P.S. Najava serije je urađena za vreme pandemije Korona virusa i svaka čast na ideji.

https://youtu.be/jsigH18Brs0

Comments

comments