Da se odmah razumemo – ja nisam žena koja voli da menja telefone!

danka-indijanka-zenfone-selfie

Daleko od toga da ne volim da imam nešto najnovije, najmodernije, ali moram naiskrenije da priznam da sam više nego lenja kada pomislim na prebacivanje podataka, slika i navikavanje na nove opcije.

ZenFone sam primetila po fenomenalnoj reklami sa lavom i lovcem. Prva koja me je posle duže vremena zainteresovala da pogledam i primetime neki novi telefon.

ZenFone  Selfie sam prvi put videla prošle godine, na večeri sa ljudima iz firme Transcend. Ponosno je njime slikao PCAXE a ja sam bila u šoku kako su dobre fotografije. To je jednostavno bila ljubav na prvo slikanje. I traje i dalje. Možda će našu idilu pokvariti najnoviji model ZenFone 3 za koga kažu da pravi nenormalno dobre fotografije, ali za sada ga ne varam ni u mislima.

Na IFA sajmu u Berlinu 2015 godine Asus je predstavio više ZenFone modela – pet različitih, uključujući ZenFone Deluxe, Laser, Max, Zoom i omiljeni mi: Selfie. Najjednostavnije, reč je o smartfonu čija je spoljašnjost i unutrašnjost slična sa ZenFone 2 modelom koji je prethodio ovom – slična ali ne i identična jer se razlikuju u nekoliko stavki specifikacija.

Ok, jasno je po  imenu modela kojem tipu korisnika je ovakav smartfon namenjen, a to su naravno ljubitelji selfi fotografija. Sličnu priču uključivanja senzora veće rezolucije i LED blica ima  i HTC Desire Eye ali je ovaj mnogo lepše odrađen.

Hardver

danka-indijanka-zenfone-selfie-2Napisala sam da je Selfie sličan ZenFone 2 modelu, ali donosi drugačiji čipset i gigabajt manje RAM-a, sa mnogooo boljom prednjom kamerom. Ima Qualcomm Snapdragon 615 varijantu kakva je kod HTC Desire 820 ili One M8S smartfona. Radi se o dva četvorojezgrna Cortex A53 procesora, jedan na 1.5GHz, drugi na 1GHz, a oni su upareni sa Adreno 405 čipsetom.

Količina radne memorije je dobrih 3GB RAM-a, a Selfie je dostupan u 16 ili 32GB verzijama. Tu je naravno microSD proširenje. Baterija je dobrih 3000 mAh. Prednja kamera ima senzor od 13MP uz F2.2 otvor blende i DualLED blic, dok je zadnja u istoj 13MP rezoluciji sa DualLED blicem, ali ima bolji otvor blende od F2.0 i laserski autofokus. Što se snimanja tiče, u pitanju stadardni FullHD 1080p snimak.

Svi ZenFone telefoni imaju dosta aplikacija i programa na sebi pa ako poželite da se igrate sa obrađivanjem fotografija, zabava je zagarantovana.

Nedostatak ne telefona, ali uvoznika je slab izbor maskica i ostale dodatne opreme ali samo za ovaj model. Svi ostali imaju veliki izbor futrolica.

Comments

comments